Afgelopen vrijdag 19 april 2024 nam Anja Bierens ons mee de dansvloer op.

Anja is fysiotherapeut bij Zorgboog in Balans in Gemert, en geeft daarnaast dans/ beweeglessen vanuit Dance Generations – Connect through music

Ze inspireert mensen door elementen vanuit de danswereld te gebruiken om het dagelijks bewegen makkelijker en leuker te maken. Hiermee wordt gezond bewegingsgedrag bevordert.

Er was aandacht voor ontspannen, rust/ herstel en een prettige manier van bewegen voor ieder op zijn eigen niveau.

Het is bekend dat muziek een positief effect heeft op ons brein. En er zijn verschillende studies die aantonen dat dansen de ziekte van Parkinson op een gunstige manier kan beïnvloeden.

Dat hebben we mogen ervaren. Het was een hele mooie actieve middag, waarbij iedereen mee deed en meer bleek te kunnen dan hij zelf vooraf verwachte. Ook thuis kunnen we dit doorvoeren, door wat prettige muziek te zoeken en mee te bewegen.

Voor degene die nog na willen lezen wat de achtergrond is en waarom dansen goed is voor mensen met Parkinson, is de presentatie van Anja hier te vinden. En voor iedereen waarvoor een geheugensteuntje kan helpen is een post-it bijgevoegd om bijvoorbeeld op de koelkast te plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *