PERSBERICHT

Start Infopunt Mantelzorg: informatie, ondersteuning en ontmoeting

Vanaf dinsdag 19 september start LEV Helmond, in samenwerking met mantelzorgmakelaar Irene Meulendijks van Wijzer in Zorg, met het Infopunt Mantelzorg. Mantelzorgers kunnen terecht voor informatie over ondersteuningsmogelijkheden en een persoonlijk gesprek met een mantelzorgmakelaar.

Geen vragen, maar wel behoefte aan een luisterend oor? Dat kan ook, elke mantelzorger is van harte welkom!

Het Infopunt Mantelzorg is iedere dinsdag van 14.00-16.00 in de Bibliotheek in het centrum van Helmond, Watermolenwal 11.

Mantelzorger worden: daar kies je niet voor, dat overkomt je. Vaak komt het onverwacht: iemand van wie je houdt wordt ziek, en daar zorg je voor: een ouder, een kind, broer, zus, een vriendin of goede buur.

Maar wie vraagt de mantelzorger hoe het met hem of haar gaat? Ongemerkt gaat er steeds meer tijd zitten in de zorg voor de ander. En tegelijkertijd moeten mantelzorgers de weg zien te vinden in de zorg, de bijbehorende wet- en regelgeving, financiƫle zaken en regeltaken. Daarbij kun je je ook best wel eens eenzaam voelen, omdat je weinig of geen mensen kent die in eenzelfde situatie zitten.

Daarom starten LEVgroep en Wijzer in Zorg 19 september met een wekelijks Infopunt Mantelzorg. Een open inloop waar mensen terecht kunnen voor:

  • informatie over mantelzorgondersteuning
  • een kopje koffie en een luisterend oor
  • zo nodig ondersteuning en advies door een mantelzorgmakelaar, wanneer de zorgsituatie uitdagender wordt en er steeds meer geregeld moet worden.

Mantelzorgmakelaar Irene Meulendijks kent de weg in het doolhof van het zorglandschap, is bekend met de actuele wet- en regelgeving en helpt mantelzorgers weer overzicht te krijgen.

Naast de mantelzorgmakelaar zijn afwisselend Chantal Cox en Ineke Folgerts aanwezig vanuit het Expertisecentrum Mantelzorg.

Het Infopunt Mantelzorg is iedere dinsdag van 14.00-16.00 in de Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11, Helmond (met uitzondering van schoolvakanties).

Meer informatie:

Ineke Folgerts of Chantal Cox, LEVgroep

Ineke.folgerts@levgroep.nl / 06-34164890

Chantal.cox@levgroep.nl / 06-89974075

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *