Afgelopen vrijdag 1 september vierde Parkinson-Inn Helmond e.o. haar 10-jarig bestaan. Na het openingswoord door de voorzitter Wim van Bokhoven sprak ook kort de Burgemeester. Zij haalde nog eens het belang aan van een vereniging als Parkinson-Inn waar mensen met de ziekte van Parkinson, hun mantelzorgers en naasten in een veilige omgeving elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven hoe met bepaalde situaties om te gaan. Door het delen van kennis en ervaringen helpt men elkaar om zelf de regie in handen te houden over hun ziekte en zorgproces, waardoor zij zo lang en zo goed mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het dagelijks leven.
Twee acteurs van het toneelgezelschap Helder Theater speelden een aantal scenes over zaken/dilemma’s die men tegenkomt als bij je partner Parkinson wordt vastgesteld. Dit leidde tot een zeer informatieve en interactieve bijeenkomst, waar ook de overige genodigden veel aan hadden.
Mede door de gastvrije ontvangst en goede verzorging van de medewerkers van de Driessen groep werd het een heel geslaagde middag.
Wilt u meer weten over de ziekte Parkinson of heeft u zelf Parkinson en bent u geïnteresseerd om lid te worden van Parkinson-Inn neem dan eens een kijkje op www.parkinson-inn-helmond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *