Bike4Parkinson 2018

(Jong) Parkinson-Inn bedwingt de Cauberg

Het is wetenschappelijk bewezen: bewegen is voor mensen met de ziekte van Parkinson heel belangrijk en helpt symptomen van de ziekte te bestrijden.

BikevoorParkinsonvraagt aandacht voor de ziekte van Parkinson en brengt mensen samen in beweging. Door middel van sponsoring wordt er geld opgehaald voor één specifiek doel dat bijdraagt aan betere zorg voor mensen met parkinson. Met de opbrengst van 2018 gaat de organisatie ParkinsonNet beweeg- en sporttrainers in de breedste zin van het woord voorlichten over parkinson. De bewegingsactiviteit zal daardoor aan kwaliteit winnen.

Zaterdag 1 september was het weer zover. Voor de vijfde keer samen fietsen in Zuid-Limburg. En ook dit jaar gingen er auto’s met fietsen achterop ’s morgens in alle vroegte richting Valkenburg. “Helmond” was vertegenwoordigd door medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis en een afvaardiging bestaande uit 12 fietsers en 3 supporters van Parkinson-Inn (voorheen parkinsoncafé).
Vanaf half negen was er koffie en Limburgse vlaai voor de liefhebbers.

De deelnemers namens Parkinson-Inn kozen in meerderheid voor de 30 km route. Een tweetal durfals ging voor de 60 km. Drie “helden” beklommen de bergen met een fiets zonder ondersteuning.

Van groot belang is dat de Olympische gedachte geldt: het gaat om het deelnemen en niet om het winnen. En daarom was het weer bijzonder gezellig. Samen fietsen en al kletsend genieten van de prachtige vergezichten. En natuurlijk ook spontane stops, nodig om de uiteengevallen groep weer bij elkaar te laten komen. Rusten deden we halverwege in een typisch Limburgs café in Gulpen.

De moordenaar wachtte ons op aan het einde van de rit: de Cauberg. Als geoefende fietsers er niet in slaagden moeiteloos de berg te beklimmen dan was het voor ons geen schande dat je halverwege de beklimming te voet verder moest.

Aangekomen bij onze verzamelplaats konden we tijdens de lunch sterke verhalen met elkaar uitwisselen.

Bent u een geoefend e-bikefietser (vooral schakelen en remmen is belangrijk) ga dan met ons mee volgend jaar…

De deelnemers danken Simone voor de prima voorbereiding en onze donateurs voor de opgehaalde 383 euro voor het hierboven beschreven goede doel van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *