Het parkinson-Inn speelde op 2 juni jl in een lekker zonnetje het wereldberoemd spel jeu de boules of petanque, zo u wilt. Voor de derde keer was de vereniging met de oer Helmondse naam: littie of littinie onze gastheer. Vrij vertaald, ligt de bal of ligt ie niet. Maar wat is liggen, vroeg een amateur aan me. Er zijn twee soorten ballen : een klein bolleke waarvoor je een bril nodig hebt om het bolleke te zien liggen. En je krijgt per speler nog een handvol grotere bollen waarmee je moet proberen de kleine in beweging te brengen of toch niet want dat kan verkeerd aflopen. Zie hier dat er ook denkwerk aan te pas komt. En is jouw bal in staat is het dichtst bij het bolleke stil te gaan liggen en niemand die jou dat na doet, heb je een punt verdiend.

De middag kende alleen maar winnaars . We hebben allemaal punten verdiend. We hebben met elkaar genoten van een plezierige sfeer, lekker buiten, een goei stuk vlaai en koffie en ook nog een klein rond en erg heet bruin bolletje. Fijn dat u er was.

Tot 1 september. We geven dan aandacht aan het tienjarig bestaan van onze vereniging. Doe uw best asjeblieft om aanwezig te zijn. U krijgt op tijd een uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Wim van Bokhoven